fredag 15 maj 2020

Märkeskläder plus size


Ni som känner mig vet ju att jag inte direkt är en liten smal, timid mus utan har mer curves and edges som John Legend´s låt; All of me...

'Cause all of me
Loves all of you
Love your curves and all your edges
All your perfect imperfections
"

Sååå fin låt och fin text!!

I alla fall, så är jag inte direkt alla märkeskläders bästa kund utan jag får snällt hålla mig till "tjockis-avdelningarna" på KappAhl, H&M, Lindex och några få andra butiker. Däremot så finns det nu äntligen rätt mycket kläder i lite större storlekar på nätet. Zalando är nog bäst tycker jag då dom faktiskt även nu har märkeskläder i större storlekar. Men det har tagit tid för marknaden att förstå att inte alla är skapta i samma form och att vi som är lite större/kurvigare också har pengar att spendera och vill se snygga ut.

Modeindustrin har så smått börjat fatta och har nu fler kurviga modeller vilket är superhärligt att se! Dom ser ju helt normala ut jämfört med dom supersmala som man sett på vissa bilder. Jag följer den här tjejen på Instagram. Hon är otroligt vacker och klassas som Plus Size model (tycker hon ser helt normal ut i storlek).... Ashley Graham.


Melody och jag var i Florida i Februari och jag kan säga att där var det inga som helst problem för mig att hitta kläder. Jag behövde inte ens leta bland dom största storlekarna för dom var ju alldeles för stora för mig! Sjukt roligt!! Vi var inne på Macy´s och jösses jag trodde jag skulle få en hjärnblödning.... det fanns större storlekar på massa olika märken: Ralph Lauren, Tommy Hilfiger, Levis, Michael Kors, Vince Camuto osv..... Det var som julafton! Plus att dom hade världens rea! Inte några futtiga 10-20% som här utan 50-70%!! Wihiii....

Så jag kom överlyckligt hem från USA med snygga "vanliga" märkeskläder i min storlek. Jag kan få vara som alla andra som har märkeskläder.... Nu kan man ju tro att jag är helt galen i märkeskläder men jag har aldrig kunnat haft det förut så när jag nu hittar så blev jag nog lite galen....😀 Men det får jag bli faktiskt. Jag tycker jag är värd det! 💪

Så nu vill jag bara att det här Corona-skiten ska vara över så att jag kan få gå till jobbet i min snygga Ralph Lauren blus eller kanske den röda snygga från T. Hilfiger....


Ta hand om varandra!
Kram ❤

onsdag 6 maj 2020

Påverkad av Corona och att jobba hemifrån

Hej mina vänner!

Jag märker att detta med Corona och jobba hemma börjar påverka mig mer än jag förväntat mig. Jag är mer ledsen och orolig än jag varit på väldigt länge.... Igår satt jag framför datorn och försökte jobba medans jag bara grät utan anledning, känner lätt panik, har lite svårt att andas... typiskt symptom på ångest... eller är det pollenallergin som gör att jag har svårt att få luft och mår dåligt..... eller är jag bara en stor jävla hypokondriker?

Jag har aldrig varit känslig för pollen förut men förra året så tog jag ett pricktest och då såg dom att jag hade en liten, liten förhöjd känslighet mot björk. Alltså ytterst liten! Men nu sen flera veckor har jag mått jättedåligt med huvudvärk, snuva, hosta på nätterna och tungt att andas... CORONA? Nej, jag ju haft det (tror jag) så jag började ta allergimedicin och vips så mår jag bättre! Så då är jag alltså mycket känsligare mot björk än pricktestet visat? SÅ förvirrande allting! Eller, hjälper allergimedicin mot Corona och ingen har fattat det förutom jag....?? 😀 Vilken jävla grej!


Men för att återgå till att jobba hemifrån.... Normalt sett tycker jag att det är rätt skönt att få jobba hemma någon dag här och där för att kunna sitta i fred och jobba i lugn och ro. Men jag är inte skapt för att sitta hemma hela tiden dag ut och dag in och jobba. Jag behöver det sociala och bara att få klä på mig fina jobbkläder, använda min fina jobbväska, ta på mina snygga jobbskor, gå till mitt fina jobbkontor, vara jobbTina helt enkelt. Det saknar jag enormt just nu. Mina snygga kläder hänger i garderoben oanvända i väntan på bättre tider och jag hasar ner i myskläder till kontoret i vardagsrummet och kopplar upp mig.

Men jag ska inte klaga för jag vet att det kommer en tid när allt det här är över då jag sitter på kontoret i mina snygga kläder och mina fina skor och längtar tillbaks till den här tiden då man kunde slänga in en tvätt eller vispa ihop en sockerkaka medans man jobbar..... 😁

Här är mitt kontor i stan högst upp i en av Hötorgsskraporna:


Och här är mitt kontor i vardagsrummet i en villa i Tyresö:



Ta hand om varandra och håll avstånd! 😀
Kram ❤

söndag 3 maj 2020

Pandemi och Munskydd

Jag måste säga att jag tycker det är SÅ konstigt i dessa pandemi-tider att ingen använder munskydd ute i affärer m.m. Häromdagen åkte jag till ÖB (Presleys mat var slut) och tog på mig mitt munskydd och hade vanliga handskar på mig. Jag och en äldre dam var dom enda i hela affären som hade detta.... alla andra tittade lite konstigt på mig, fnissade lite och lite generat tittade bort precis som att dom skämdes eller var rädda för mig.... Vad är det frågan om? Det är ett äckligt virus som härjar och jag vill då verkligen vara den som råkar smitta din farmor, mormor, morfar, sjuka kusin, sköra mamma, din lillebror som har diabetes.... NEJ, jag tar mitt ansvar och skiter i vad folk tycker om mig. Jag önskar bara att alla andra kunde göra samma sak.

Jag är rätt säker på att vi allihop i familjen haft Corona och det var intressant hur olika vi vart påverkade av viruset. Nu hade jag det jättemilt och kom väldigt lindrigt undan men tyckte ändå det var oerhört obehagligt med andningssvårigheterna och feber och huvudvärk from hell.... Jag låg i sängen och var andfådd....hur sjukt som helst.. utan att ha gjort något. Håkan hade det också väldigt milt med feber några dagar, hosta och lite snuva. Gordon hostade någon dag och Melody hade lite feber några dagar.

Den här sjukdomen skrämmer mig väldigt mycket och jag har mycket mardrömmar och är väldigt rädd att någon av mina nära och kära ska få det och bli jättesjuka. När sedan Adam Alsing gick bort så small det till något i mig och jag bröt ihop och insåg att det faktiskt kan vara dödligt även för oss unga (eller medelålders)....



Med det sagt så har jag otroligt svårt att förstå att vissa människor är ute och trängs på uteserveringar, kramas, reser till landet och lever sitt liv som vanligt. Livet är inte som vanligt just nu! Jag fattar att det kan vara skitjobbigt, och så himla tråkigt att sitta i en lägenhet, kanske ensam, i stan utan balkong MEN.... det är bara en kort period av ditt liv. Ibland måste man tänka på andra och inte bara på sig själv och sina egna behov. Tänk på all sjukpersonal som jobbar och sliter dygnet runt för att kanske just du, inte följt rekommendationerna och stannat hemma. Du kan ha smittat någon som nu ligger på intensiven och kämpar för sitt liv.

Ja, jag är arg och rädd och min ångest är på topp men jag hoppas att det snart är över och vi kan återgå till att umgås på uteserveringar, hänga i barer, gå på konserter och festa med kompisar.

Tycker man det är jobbigt eller pinsamt att ha vanligt munskydd så finns det andra alternativ:


Sköt om er och ta hand om varandra!
Kram ❤



lördag 2 maj 2020

Dags att öppna upp bloggen igen!




Hej!!

Jag har inte varit inne på min blogg eller skrivit något sen November 2018 men tänkte göra ett försök att öppna upp den igen och börja skriva av mig lite. 2018 var inget bra år för mig och det märks när jag nu tittar tillbaks på min blogg och det jag skrivit där. Tacksamt kan jag säga att mycket förändrats sedan dess och både Melody och jag mår mycket bättre än vi gjorde då. Vi är lite förändrade, lite starkare, lite klokare, lite känsligare, mycket närmre varandra och vi är mycket mer rädda om varandra i familjen. Vi tänker mycket på att hälsa och familjen är mycket viktigare än jobb och faktiskt även skola. Vi lever mer i nuet nu än vi gjorde för några år sedan.

Under tiden jag haft "paus" från bloggen har Gordon fyllt 18 och pluggar på gymnasiet, Melody fyller snart 16 och väljer just nu gymnasielinje. Om några veckor har jag inga barn i grundskolan vilket känns jättekonstigt Jag tänkte häromdagen när jag såg Gordon att "va, hur kan han vara min lilla son"? Så märkligt när man ser en lång, gänglig, nästan vuxen, skäggig kille gå omkring här hemma och inser att han kommit från mig....

Jag har även bytt jobb sen 2018 och jobbar numera som Program Manager på Workforce Logiq Sweden AB. När jag kom tillbaks till Manpower från sjukskrivningen 2018 så gick jag tillbaks till mitt gamla jobb vilket man ju egentligen inte ska göra när man varit utbränd. Samtidigt valde Manpower att inte förlänga avtalet med min kund som jag jobbade mot då och kunden gick över till Workforce Logiq. Jag skickade ett mail till Workforce Logiq och undrade om dom ville "ta över" mig också då dom ändå övertog min kund. Det ville dom och nu sitter jag här som Kundansvarig mot 2 kunder och trivs superbra! Det var precis vad jag behövde, ett nytt jobb, nya härliga arbetskamrater, nya utmaningar och ny miljö. Så ni som är utmattade, utbrända och sjukskrivna, gå inte tillbaks till det gamla jobbet när ni är friska, hitta något nytt som ger lust och glädje igen! Bästa medicinen!! :-)

Utsikten från mitt kontor är inte heller så dumt!



Hej igen alla gamla läsare och halloj till er nya! Ska bli så kul att blogga igen och jag hoppas att ni kommenterar och kommer med glada tillrop!!

Ta hand om varandra!
Kram ❤

Pandemin tar aldrig slut...

Vänner.... Ett år har gått sedan jag skrev sist... och vilket konstigt år! Mycket har hänt men ändå är allting likadant, vi jobbar fortfar...